Raparperipiirakka

1298

750 ml

Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

PIIRAKKAPOHJA

250 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1 kananmuna
2 dl piimää

 

TÄYTE
1 l raparperipaloja
1 prk kermaviiliä
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria

 

vanijajäätelöä tai -kastiketta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Raparperipiirakka on kesän klassikojälkkäri, joka maistuu kaikille! Lämpimän piirakan kylkeen sopii loistavasti vaniljakastike tai -jäätelö, ja maistuupa tämä herkku vielä kylmänäkin.

 

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta muualle talteen.

 

2. Lisää suurempaan osaan muruseosta muna ja piimä, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).

 

3. Sekoita täytettä varten kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja sivuun siirretty muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

 

Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 10