Ainekset
PIIRAKKAPOHJA
250 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1 kananmuna
2 dl piimää
TÄYTE
1 l raparperipaloja
1 prk kermaviiliä
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vanijajäätelöä tai -kastiketta
VALMISTUSOHJE
Raparperipiirakka on kesän klassikojälkkäri, joka maistuu kaikille! Lämpimän piirakan kylkeen sopii loistavasti vaniljakastike tai -jäätelö, ja maistuupa tämä herkku vielä kylmänäkin.
1. Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta muualle talteen.
2. Lisää suurempaan osaan muruseosta muna ja piimä, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).
3. Sekoita täytettä varten kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja sivuun siirretty muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 10