Ranskalaiset

3389

3 L

Espíritu de Chile Gewürztraminer Semillon hanapakkaus

Chile

-%

3389

3 L

Espíritu de Chile Gewürztraminer Semillon hanapakkaus

Chile

-%

Ainekset

1 kg isoja perunoita (kiinteä lajike)
1 ½ l ruokaöljyä uppopaistamiseen
suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rapeat ranskalaiset perunat tuplapaistetaan upporasvassa, jotta niistä tulee rapeita ja kullanruskeita!

 

Voit käyttää perunat kuorineen jos haluat.

 

1. Leikkaa perunat pitkulaisiksi tai paloiksi ja pane ne kylmään veteen likoamaan. Säännöllisen ranskalaisen muotoisia perunoita saat leikkaamalla ne siihen tarkoitetulla leikkurilla.

 

2. Kaada öljy isoon kattilaan tai valurautapataan, jollei sinulla ole öljykeitintä.

 

3. Valuta vesi perunoista lävikössä ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä ennen niiden uppopaistamista.

 

4. Kuumenna öljy 180-190-asteiseksi. Uppopaista perunoita noin kolmesta viiteen minuuttia niiden koosta riippuen. Paista perunat pienissä erissä.

 

5. Nosta perunat reikäkauhalla ylös öljystä ja anna liian öljyn valua talouspaperilla ennen uutta paistokertaa. Toista vaiheet 4 ja 5.

 

Mausta perunat suolalla juuri ennen tarjoilua. Voit käyttää halutessasi muitakin mausteita, esim paprikajauhetta, cayennepippuria jne.

 

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 6-8