Quiche Lorraine – ruokaisa ranskalainen klassikko!

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

Ainekset

Pohja

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

½ dl vettä

TAI: 1 pkt piirakkataikina (pakaste)

 

Täyte

120 g ylikypsää saunapalvikinkkua

100 g emmental-juustoraastetta

3 kananmunaa

1 purjo

2 dl kevytkermaa

1 dl maitoa

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/2 dl tuoretta persiljaa

1/2 dl tuoretta timjamia

ripaus muskottipähkinää

½ dl tilliä

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Quiche Lorraine on ruokaisa ranskalainen piirakka, jossa on runsaasti juustoa ja kinkkua. Sopii erinomaisesti illanistujaisiin!

 

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja leivinpaperilla.
Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 200°C asteessa noin 10 minuuttia.

 

2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä puolet juustoraasteesta.

 

3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma, maito ja loput juustoraasteesta. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

 

4. Levitä esipaistetulle pohjalle kinkku-purjoseos ja kaada päälle munamaito.

 

5. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

 

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 8