Ainekset
5 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
tuore rosmariini
suolaa & pippuria
2 rkl hunajaa
1/2 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl voita
loraus oliiviöljyä
1 rkl maissitärkkelys + tilkka vettä
VALMISTUSOHJE
Punaviinikastike on klassikko, joka maistuu etenkin hyvän pihvin kanssa!
1. Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös porkkanat. Laita pannulle nokare voita ja oliiviöljyä ja kuullota sipuleita sekä porkkanaa. Lisää pannulle tuore rosmariinin oksa. Jatka paistamista sekoitellen.
2. Lisää joukkoon hunajaa, suolaa ja pippuria. Sitten kaada pannulle punaviini ja balsamietikka. Anna porista ja sekoittele välillä. Tässä välin voit valmistella lihaliemen.
3. Siivilöi punaviinikastike isompaan kattilaan ja lisää lihaliemi. Anna porista rauhassa ja valmistele muut lisukkeet, esim. pihvi ja lohkoperunat.
4. Lopussa yhdistä ruokalusikallinen maissitärkkelystä kylmään veteen ja lisää punaviinikastikkeen joukkoon, jotta saat paksumman lopputuloksen.
Valmistusaika: 1 h