Punajuurigraavattu lohi

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

600 g lohifilee
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tuore punajuuri
tuoretta tilliä tarjoiluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Puhdista lohifilee ylimääräisistä suomuista talouspaperilla ja tarkista, että fileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Poista fileestä varovaisesti nahka fileointiveitsellä. Siirrä filee valmiiksi suureen vakuumi- tai paistopussiin.

Mittaa suola, sokeri, korianterinsiemenet ja fenkolinsiemenet joko mortelliin tai tehosekoittimeen. Aja mausteista irtonainen pulveri.

Kaada seos lohen kanssa pussiin ja pyörittele sekaisin. Nosta pussi lautaselle, jotta lohi on helpommin siirreltävissä eikä pääse vuotamaan jääkaappiin.

Raasta kuorellinen punajuuri ja asettele pussiin niin, että vain toinen puoli kalaa on kosketuksissa juureksen kanssa. Näin saat lopputuloksesta kauniin kaksivärisen.

Nosta filee jääkaappiin ja anna graavautua aina seuraavaan päivään.

Raakakypsynyt liha ei vaadi enää kypsennystä, joten voit siivuttaa kalan suoraan tarjoilupöytään ja muotoilla halutessasi vaikka ruusukkeiksi.

Koristele tuoreella tillillä!

Valmistusaika: 15 min + yön yli
Annosmäärä: 8-10
Erikoistyövälineet: vakuumi- tai paistopussi