Punajuuri-mustaherukkasalaatti

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

Ainekset

500 g punajuuria

250 g mustaherukoita

100 g fetajuustoa

karkeaa merisuolaa

1 tl suolaa

1 ½ tl sokeria

tuoreita yrttejä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteiseksi ja peitä uunivuoka valmiiksi karkealla merisuolalla.

 

2. Halkaise punajuuret ja asettele saumapuoli ylöspäin suolapedille. Peitä vuoka foliolla ja paahda punajuuria uunissa noin 25 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi ja kuori ne sitten käsin. Lohko punajuuret isoiksi lohkoiksi ja siirrä tarjoiluastiaan jäähtymään.

 

3. Mausta jäiset mustaherukat suolalla ja sokerilla punajuurien ollessa uunissa. Sulata marjoja jääkaapissa ja maista yksi varmistaaksesi, että marjat ovat sulaneet. Voit tarjoilla marjat vielä kohmeisina, jos haluat viileämmän kokonaisuuden esimerkiksi kuumana kesäpäivänä.

 

4. Sekoita kypsien punajuurten joukkoon mustaherukat ja siirrä tarjoiluvadille. Tarjoile salaatti fetajuuston ja tuoreiden yrttien kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6