Porkkanakääretorttu

1149

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

1149

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta

 

Täyte
100 g voita
400 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 dl porkkanasosetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 225C asteeseen.

 

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja nostele tasaiseksi.

 

2. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 9 minuuttia.

 

3. Kumoa kääretorttupohja kuumana leivinpaperia hyödyntäen toiselle, sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortussa kiinni oleva leivinpaperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi sokeroidulla leivinpaperilla.

 

4. Kääretorttupohjan jäähtyessä vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kiinteäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita. Pidä porkkanasose erillään tortun kokoamista varten.

 

5. Levitä porkkanasose jäähtyneen kääretorttupohjan päälle tasaisesti. Kumoa ja tasoita tuorejuustotäyte soseen päälle. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi. Tarjoile ja nauti!

 

Valmistusaika: 30 min + 2 h vetäytymiseen
Annosmäärä: Yksi kääretorttu