Pissaladière

998

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

998

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

Ainekset

300 g voitaikinaa
5 sipulia
1 dl viiniä / vettä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamin lehtiä
ripaus suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
1 dl mustia oliiveja
8 – 10 sardellifileetä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pissaladiére on hauskalta kuulostava ranskalainen klassikkopiirakka, jossa yhdistyy maukkaalla tavalla oliivit, sardellit ja karamellisoitu sipuli.

 

1. Ota voitaikina sulamaan ja pilpusta sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää joukkoon hienonnettu tuore timjami, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita suolaa maltillisesti, sillä muut ainesosat ovat jo valmiiksi suolaisia.

 

2. Lorauta hiukan viiniä tai vaihtoehtoisesti vettä joukkoon. Alenna lämpöä ja anna sipuleiden karamellisoitua ja kypsyä rauhassa noin 20 minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheilla valkosipuli. Muista sekoitella koko paiston ajan.

 

3. Kauli voitaikinalevyjä ohuemmiksi ja painele taikina reunalliseen pitkään vuokaan niin, että taikinaa on myös vuoan reunoilla. Levitä päälle täytteet eli sipuliseos, anjovikset ja oliivit.

 

4. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Annosmäärä: 8

Valmistusaika: 1 h