Pirteä lohivoileipäkakku

1498

750 ml

Bestheim Crémant Extra Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Crémant Extra Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

1 pussi Iso-paahtoleipää

200 g sitruunatuorejuustoa

100 g (½ pakettia) mascarponea

1 dl maitoa

220 g graavi- tai kylmäsavulohta

170 g (1 rasia) ravunpyrstöjä suolaliemessä

½ pussia tuoretta tilliä

1 sitruunan kuori

ripaus suolaa ja valkopippuria

 

+ 1 dl maitoa kostuttamiseen

+ tuoretta kurkkua, retiisejä ja sitruunaa koristeluun

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä lohivoileipäkakku on kaunis kuin taulu ja sen maut ovat aivan taivaalliset. Kylmäsavulohi, ravunpyrstöt, sitruunatuorejuusto sekä tilli maustavat loistokkaan tarjottavan.  

1. Sekoita ensin keskenään sitruunatuorejuusto, mascarpone ja maito. Lisää tarvittaessa maitoa yksi teelusikallinen kerrallaan, jotta saat massan notkistettua helpommin. Käytä apunasi sähkövatkaimen taikinakoukkua jos mahdollista, sillä koukun avulla saat tuorejuustotäytteestä ilmavampaa. Jaa valmistamasi tuorejuustotäyte kahteen astiaan, jotta saat valmistettua täytteen ja kuorrutteen erillään.

 

2. Hienonna puolet lohesta ja siivilöidyistä ravunpyrstöistä. Sekoita ne huolellisesti täytteeksi toisen tuorejuustomassan joukkoon. Mausta seos hienonnetulla tillillä, sitruunalla sekä suolalla ja pippurilla.

 

3. Varaa lähellesi tarjoiluvati tai puinen leikkuulauta, jolle haluat koota voileipäkakun. Voitele paahtoleivät yksi kerrallaan valmistamallasi tuorejuusto-lohitäytteellä ja asettele tarjoiluvadille täytepuoli ylöspäin. Voit muotoilla kakusta, minkä muotoisen tahansa ja tehdä siitä niin korkean kuin haluat. Kun kaikki täyte on käytetty, peittele täyte yhdellä kerroksella pelkkää paahtoleipää. Kostuta kakun ylin kerros maidolla.

Peitä voileipäkakku tuorekelmulla tai sopivalla astialla ja anna vetäytyä yön yli.

 

4. Viimeistele voileipäkakun sivut ja päälliskerros jäljellä olevalla, maustamattomalla tuorejuustotäytteellä. Koristele tasoitettu pinta graavilohiruusukkeilla, ravunpyrstöillä ja viipaloiduilla kasviksilla mielesi mukaan.

 

5. Tarjoile pirteä lohivoileipäkakku sellaisenaan esimerkiksi maittavana alkuruokana tai isompana välipalana!

 

Valmistusaika: 30 min + yön yli
Annosmäärä: 10-12 palaa ( 1 kakku )