Pipari-appelsiinijuustokakku

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

POHJA

200g piparkakkuja

100g voita

 

TÄYTE

1 prk tuorejuustoa

2 dl kermaa

1 prk appelsiinirahka

2 rkl piparkakkumauste

1 1/2 dl sokeria

7 liivatelehteä

 

KIILLE

2 dl appelsiinimehu

1 rkl tomusokeria

3 liivatelehteä

 

KORISTELUUN

appelsiinia

piparia

kanelitankoja

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tässä juustokakussa yhdistyy raikas appelsiini ja jouluinen piparkakku! Vinkki: voit myös käyttää piparkakkurahkaa.

 

1. Aloita valmistamalla pohja pipareista. Murskaa piparkakut muruksi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos irtopohjavuokaan. Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperia ja reunat voidella tai laittaa reunakalvoa, jotta kakku irtoaa helposti vuoasta.

 

2. Valmistele täyte. Vatkaa kevyesti kerma ja lisää sitten joukkoon appelsiinirahka sekä tuorejuusto. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi vielä piparkakkumaustetta sekä sokeria.

 

3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja lisää liivatteet. Kun liivatteet ovat sulanut, lisää ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

 

4. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

 

5. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa ainakin 3 tuntia, lisää päälle kiille. Kiille valmistetaan appelsiinimehusta, tomusokerista ja liivatteista. Yhdistä kulhossa appelsiinimehu ja tomusokeri. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja lisää liivatteet. Kun liivatteet ovat sulanut, lisää ohuena nauhana mehun sekaan.

 

6. Kaada kiille kakun päälle ja anna rauhassa kakun vielä hyytyä ennen tarjoilua, mielellään yön yli.

 

7. Koristele valmis kakku appelsiineilla, pipareilla ja kanelitangoilla.

 

Tarjoile herkullinen kakku makeamman kuohuviinin kanssa!

 

Annosmäärä: 10-12 hlö

Spread the love