Ainekset
POHJA
300 g digestive -keksejä
150 g voita
TÄYTE
1 prk sitruunalla maustettu tuorejuusto
250 ml kookoskermaa
1 prk ananasmurskaa mehuineen
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
tippa vihreää väriainetta
KIILLE
2 dl ananasmehu
3 liivatelehteä
tippa vihreää väriainetta
KORISTELUUN
lime ja ananas
VALMISTUSOHJE
Ananas ja kookos, ne yhteen sopii! Väriaineella saat näyttävän lopputuloksen, mutta voit halutessasi jättää sen kokonaan pois.
1. Laita 6 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoomaan.
2. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Yhdistä voi keksimurskan kanssa ja painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Valmista täyte. Lisää kookoskerma, sitruunalla maustettu tuorejuusto ja ananasmurska mehuineen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tippa vihreää väriainetta.
4. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet kuumaan veteen.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookostäytteeseen ja sekoita. Kaada sitten täyte keksipohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi.
6. Tee viimeiseksi vihreä kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivatteet ananasmehuun. Sekoita joukkoon vihreää elintarvikeväriä, jotta saat kirkkaan vihreän värin.
7. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
8. Koristele valmis kakku esimerkiksi limen viipaleilla ja ananaksen lehdillä!
Annosmäärä: 10