Patatas bravas

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

500 g perunoita

oliiviöljyä

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

aiolia

 

TOMAATTIKASTIKE

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sriracha-kastiketta
ripaus suolaa ja sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Patatas bravas eli espanjalaiset tapasperunat! Nämä simppelit perunat valmistuvat helposti ja ne tarjoillaan tyypillisesti aiolin kanssa muitten tapas-herkkujen kyljessä!

 

1. Pilko perunoista lohkoja. Laita lohkot kulhoon ja ripottele päälle reilusti hyvälaatuista oliiviöljyä, suolaa, pippuria sekä paprikajauhetta. Sekoittele, jotta mauste menee tasaisesti kaikille perunoille.

 

2. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista perunat uunissa 200 asteessa noin 30 min.

 

3. Voit valmistaa perunoille itse halutessasi tomaattikastikkeen näin: Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset. Painele lastalla, jotta tomaattien rakenne menee rikki. Keitä hiljalleen noin 15 minuutin ajan.

 

Tarjoile patatas bravas aiolin ja itse tehdyn tomaattikastikkeen kera! Voit koristella annoksen halutessasi persiljalla.

 

Annosmäärä: naposteltavaa 4 hlölle

Valmistusaika: 40 min