Parsaa ja hollandaisekastiketta

1399

750 ml

Casa Maria Brut Organic Cava

Espanja >DO Cava

-%

1399

750 ml

Casa Maria Brut Organic Cava

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

n. 500 g vihreää parsaa

vettä

suolaa

ripaus sokeria

 

Hollandaisekastike:

3 keltuaista

150 g meijerivoita

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria rouhittuna 

1 rkl sitruunanmehua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Parsa ja hollandaisekastike, mikä klassisen herkullinen yhdistelmä!

Vihreät parsat
Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä.
Kuori varoen, sillä parsat katkeavat helposti.
Poista varren alapäästä riittävän reilu pätkä, sillä puumainen alaosa ei maistu hyvältä!
Lämmitä vesi syvässä paistinpannussa ja mausta suolalla ja sokerilla. Keitä noin 4–5 minuuttia.
Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta parsat ennen tarjoilua.

Hollandaisekastike
Sulata voi kasarissa, mutta älä anna sen ruskistua.
Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon.
Sekoita keltuaiset täysteholla.
Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada se koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon.
Jätä valkoinen sakka lisäämättä.
Lisää paksuhkoon, sileään kastikkeeseen suola, valkopippuri ja sitruunanmehu ja käytä konetta vielä hetki.