Parsaa ja hollandaisekastiketta

1999

750 ml

Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg

Ranska > AC Alsace Grand Cru

-%

1999

750 ml

Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg

Ranska > AC Alsace Grand Cru

-%

Ainekset

n. 500 g vihreää parsaa

vettä

suolaa

ripaus sokeria

 

Hollandaisekastike:

3 keltuaista

150 g meijerivoita

ripaus suolaa ripaus

valkopippuria rouhittuna

1 rkl sitruunanmehua

 

Lohi:

800 g pala ruodittua lohifileetä

suolaa

mustapippuria

tuoretta tilliä 

 

Naudan pihvi:

1 naudan pihvi per syöjä (sisäfile, ulkofile, entrecote)

suolaa, mustapippuria

voita ja öljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Parsa ja hollandaisekastike, mikä klassisen herkullinen yhdistelmä!


1. Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä. Kuori varoen, sillä parsat katkeavat helposti. Poista varren alapäästä riittävän reilu pätkä, sillä puumainen alaosa ei maistu hyvältä!

 

2. Lämmitä vesi syvässä paistinpannussa ja mausta suolalla ja sokerilla. Keitä noin 4–5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta parsat ennen tarjoilua.

 

3. Sulata voi kasarissa, mutta älä anna sen ruskistua. 

 

4. Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita keltuaiset täysteholla. Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada se koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jätä valkoinen sakka lisäämättä. 

 

5. Lisää paksuhkoon, sileään kastikkeeseen suola, valkopippuri ja sitruunanmehu, ja käytä konetta vielä hetki.

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4

 

 

Tarjoa vaikka lohen kanssa!
Leikkaa kala sopiviksi annospaloiksi.
Ripottele pinnalle karkeaa suolaa ja rouhaise päälle mustapippuria.
Pannulla: asettele kalapalat nahkapuoli alaspäin paistokasarille keskilämmölle. Yhdeltä puolelta kypsentämiseen kuluu vähintään 15 min. – enemmänkin. Voit nopeuttaa kypsymistä laittamalla kasariin hetkeksi kannen päälle.
Parilalla grillissä: öljyä parila, asettelet lohet nahkapuoli alaspäin, säädä lämpötila keskilämmölle ja laita kansi kiinni. Anna olla noin 15 min.

 

Tai kunnon pihvin kanssa.
Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Laita pannulle nokare voita ja loraus öljyä, kun tirinä loppuu, laita pihvit pannuun.
Paista haluamaasi kypsyyteen. Kääri pihvit folioon muutamaksi minuutiksi vetäytymään ennen tarjoilua.