Pariloitua halloumia mehevällä pesto-pastasalaatilla

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

1 paketti tuorepastaa, farfalle

 

VIHREÄ PESTO:

50 g pinjansiemeniä

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

1 pussi basilikaa

50 g parmesaania

2 rkl oliiviöljyä

 

PARILOITU HALLOUMI:

2/3 paketti halloumia per ruokailija

1 rkl öljyä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä pasta isossa kattilassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

 

2. Esilämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pinjansiemenet kuivalle pannulle. Koko ajan sekoittaen ota siemeniin kultainen väri ja kaada sitten talouspaperin palalle jäähtymään.

 

3. Laita jäähtyneet siemenet mortelliin suolan ja valkosipulinkynnen kanssa ja murskaa ainekset hyvin keskenään. Lisää joukkoon basilikan lehtiä vähän kerrallaan, sillä kaikki lehdet eivät mahdu mortelliin samaan aikaan. Nuiji lopuksi joukkoon vielä raastettu parmesaani ja lisää oliiviöljy. Tarkista maku ja koostumus. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria tai öljyä.

 

4. Sekoita keskenään jäähtynyt pasta ja valmis pesto.

 

5. Paista halloumi. Kuumenna parila liedellä savuavan kuumaksi ja lisää öljyä. Leikkaa halloumit puoliksi niin, että saat kaksi saman kokoista palaa jokaiseen annokseen. Paista juustoa molemmin puolin noin minuutin tai kunnes väri on kauniin kultainen. Älä liikuttele juustoa pannulla, jotta kuvio säilyy mahdollisimman kauniina.

 

Tarjoile halloumi kuumana kylmän pastasalaatin kanssa. Koristele annos parmesaanilastuilla.

 

Valmistusaika: 30 min.
Annosmäärä: 2-3 annosta