Paprika-tomaattipiirakka

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

Ainekset

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnä- tai täysjyväspelttijauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1½ dl kylmää vettä

½ dl oliiviöljyä

 

Vuokaan:

1 rkl oliiviöljyä

 

Taputteluun:

½ dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

4 suippopaprikaa

1 punasipuli

250 g kirsikkatomaatteja

3 valkosipulinkynttä

½ dl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl savupaprikajauhetta

½ tl suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.

 

2. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.

 

3. Ota kasvispelti uunista.

 

4. Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

 

5. Kun esipaistettu pohja on otettu uunista nostele paahdetut kasvikset pohjan päälle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

 

Pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.

 

Valmistusaika: n. 1 tunti
Annosmäärä: 4-6