Paistettua taimenta ja perunalunta

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

4 perunaa

suolaa ja pippuria

 

600 g taimenfileetä

hienoa merisuolaa

1 dl vehnäjauhoja

4 rkl voita

1 dl limen mehua

tuoretta kevätsipulia (voit käyttää myös ruohosipulia)

 

 

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pese, kuori ja leikkaa perunat pienemmiksi kuutioiksi. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä ja siivilöi vesi. Puserra perunat siivilän läpi astiaan. Käytä apunasi nuolijaa tai lastaa, jotta et polta sormiasi. Mausta perunalumi suolalla ja pippurilla.

 

2. Perunoiden kiehuessa mausta taimen merisuolalla. Leikkaa fileestä neljä annospalaa ja kääntele paloja vehnäjauhoissa. Sulata voita pannulla ja purista joukkoon limenmehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

3. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia tai kunnes liha ei ole enää läpikuultavaa. Älä ylikypsennä kalaa, sillä se jatkaa vielä kypsymistä jäähtyessäänkin. Siirrä kalat pannulta folioon vetäytymään ennen tarjoilua ja kaada ylimääräinen voi kalojen päälle.

 

Tarjoile taimenet perunalumen kanssa ja koristele annokset tuoreella ruoho- tai kevätsipulilla.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4