Paistettua siikaa ja raparperi-avokadosalaatti

1349

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AC Entre Deux Mers

-%

1349

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AC Entre Deux Mers

-%

Ainekset

4 siikafileetä

öljy + voita paistamiseen

suolaa ja valkopippuria

1 puntti korianteria

1 nippu kevätsipulia

suolaa

 

RAPARPERI-AVOKADOSALAATTI

1 tanko raparperia

1 dl cashewpähkinöitä

3 kypsää avokadoa

1 limen kuori ja mehu

1 rkl ruokosokeria

2 rkl soijakastiketta

1 tl seesamöljyä

3 rkl rypsiöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Paistettu siika ja raparperi-avokadosalaatti luovat yhdessä raikkaan annoksen, joka maistuu etenkin kesällä!

 

1. Kuori raparperista puiset syyt pienellä veitsellä, leikkaa erittäin ohuiksi viipaleiksi ja siirrä sekoituskulhoon.

 

2. Murskaa cashewpähkinöitä lasilla tai kaulimella kevyesti ja siirrä ne raparperien kanssa astiaan. Kuori ja kuutioi avokadot raparperien joukkoon. Raasta limestä kuori ja purista salaattiastiaan myös mehut, jotta avokadot eivät tummu. Mausta sokerilla, soijakastikkeella, öljyillä ja sekoita. Siirrä maustumaan noin 15 minuutiksi ennen tarjoilua.

 

3. Tarkista, että siikafileissä ei ole ruotoja tai suomuja. Huuhtele fileet kylmällä vedellä, kuivaa ja suolaa kala kevyesti. Paista siikafileet öljy-voi seoksessa nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla ja paista rapeaksi. Käännä fileet ja paista lihaista puolta noin 20 sekuntia. Nosta vetäytymään foliohatun alle tarjoiluun asti.

 

4. Silppua korianteri ja kevätsipuli ja koristele annokset tuoreilla yrteillä. Mausta tarvittaessa suolalla.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4