Pähkinäinen nyhtökaura-biryani

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

5 dl basmatiriisiä
1 l kasvislientä
1 sipuli

öljyä paistamiseen
2 cm pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 laakerinlehti
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 paketti nyhtökauraa
60 g Mutton Biryani -mausteseos

mietoja jalapenoja

 

pähkinöitä
manteleita

korianteria silputtuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Biryani on riisiruoka, joka koostuu mausteista, riisistä ja vihanneksista.

 

1.  Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti kasvisliemessä.

 

2. Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota pehmeäksi öljyssä pannulla.

 

3. Lisää joukkoon inkivääri, valkosipulimurska, laakerinlehti, kardemumma ja kaneli. Sekoita hyvin.

 

4. Lisää joukkoon nyhtökaura sekä biryani-mausteseos ja sekoita hyvin. Anna maustua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

 

5. Lisää joukkoon riisi ja sekoita huolellisesti. Lisää jalapenoja maun mukaan, peitä kannella ja anna hautua vielä 10 minuuttia.

 

Koristele biryani pähkinöillä, mantelilla sekä korianterilla.

 

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4