Paahdettu valkosipulikeitto

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

4 valkosipulia

2 perunaa

2 sipulia

4 dl kanalientä

suolaa ja pippuria

2 dl kermaa

öljyä / voita paistamiseen

 

VIIMEISTELYYN

krutonkeja ja ranskankermaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

 

2. Leikkaa valkosipulit pitkittäin puoliksi ja sivele leikkuupinnat öljyllä. Paahda valkosipuleita uunissa noin 20 minuuttia. 

 

3. Kuori ja lohko peruna ja sipuli. Kuullota sipulia kattilassa pienessä määrässä voita ja lisää perunat, kanaliemi, suola ja mustapippuri. Anna kiehua noin 20 minuuttia ja tarkista, että perunat ovat kypsiä. Lisää paahdetut valkosipulit, keitä vielä hetki ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta.

 

4. Koristele keittoannokset krutongeilla ja lisää halutessasi nokare ranskankermaa. Nauti alkupalana loistavan viinin kanssa!

 

Valmistusaika: noin 45 min
Annosmäärä: 4