Paahdettu valkosipulikeitto

1199

750 ml

Bestheim So French

Ranska > Vin de France

1199

750 ml

Bestheim So French

Ranska > Vin de France

Ainekset

2 valkosipulia + öljyä
1 rosamunda-peruna
1 keltasipuli
1 rkl voita
4 dl kanalientä
suolaa ja pippuria
2.5 dl kermaa
1 paahtoleipää
1 dl krutonkeja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Leikkaa valkosipulit pitkittäin puoliksi ja sivele leikkuupinnat öljyllä. Paahda valkosipuleita uunissa noin 15 minuuttia kunnes saavat kauniin kultaisen pinnan. Älä ylikypsennä sipuleita, jotta ne eivät pala tai kitkeröidy! Nosta pelti jäähtymään.

3. Kuori ja lohko peruna ja keltasipuli. Kuullota keltasipulia kattilassa pienessä määrässä voita ja lisää perunat, kanaliemi, suola ja mustapippuri. Anna kiehua noin 20 minuuttia ja tarkista, että perunat ovat kypsiä. Lisää paahdetut valkosipulit, keitä vielä hetki ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta.

4. Revi paahtoleipä karkeasti keittokulhoon, peitä keitolla ja koristele krutongeilla. Nauti sellaisenaan loistavan viinin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin