Paahdettu punajuurisalaatti

1298

1198

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

1298

1198

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

Ainekset

600 g punajuuria

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

ripaus suolaa ja pippuria

70 g salaattisekoitus

50 g parmesaania

kourallinen saksanpähkinöitä

 

SALAATTIKASTIKE

¾ dl oliiviöljyä

1 rkl sinappia

1 tl hunajaa

1 tl punaviinietikkaa

suolaa ja pippuria    

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Uunissa paahdettu punajuuri sopii erinomaisesti salaatin sekaan!

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret.

 

2. Levitä punajuuret leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero mausteet ja öljyt tasaisesti punajuurien pintaan.

 

3. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

 

4. Tee sinaappinen salaattikastike näin: kaada kulhoon oliiviöljy, sinappi, hunaja, punaviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Tarkista maku. Kaada salaatin sekaan ja sekoita niin, että kastiketta on tasaisesti koko salaattipohjassa. Raasta salaatin sekaan parmesaanijuustoa ja sekoita.

 

5. Lisää salaatin joukkoon paahdetut punajuuret ja rouhitut saksanpähkinät. Raasta kuorimaveitsellä parmesaanilastuja salaatin päälle.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 1 h

 

Viinisuositus: Femar Vini Gran Appasso

Spread the love