Omenapiirakka

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

n. 1 kg happamia omenoita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2 dl maitoa / omenatäysmehua
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kardemummaa

 

PINNALLE
3 rkl sokeria
2 tl kanelia

 

LISÄKSI
Kinuskikastike ja/tai jäätelö

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nopea ja helppo omenapiirakka on ihanan mehevä!

 

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

 

2. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

 

3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm). Asettele päälle omenat.

 

4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

 

Tarjoa piirakka kinuskikastikkeen tai jäätelön kanssa!