Omenainen homejuusto-kanapiirakka

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

380 g suolainen piirakkataikina

 

HOMEJUUSTO-KANATÄYTE

400 g kanasuikaleita + öljyä paistamiseen

2 omenaa

150 g sinihomejuustoa

200 g kermaviiliä

2 kananmunaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 dl parmesaaniraastetta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

 

2. Ota piirakkataikina sulamaan vähintään 20 minuuttia ennen piirakan valmistusta. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja levitä se vuoan pohjalle niin, että saat taikinan paineltua myös vuoan reunoille.

 

3. Kypsennä kanasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ja kaada suikaleet suoraan piirakkapohjan päälle. Kuori omenat, poista niiden keskeltä siemenkota ja lisää viipaloidut omenalohkot kanasuikaleiden päälle piirakkavuokaan.

 

4. Sekoita keskenään kermaviili, parmesaaniraaste, kananmuna sekä mausteet ja kaada seos piirakkavuokaan. Murusta pinnalle sinihomejuusto.

 

5. Paista omenaista homejuusto-kanapiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja ja omenalohkot ovat kauttaaltaan kypsiä ja homejuusto sulanut piirakan pinnalle. Nosta piirakka varovasti uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Nauti omenainen homejuusto-kanapiirakka sellaisenaan suolaisena taukopurtavana tai esimerkiksi waldorffinsalaatin kanssa kevyenä lounaana.

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 8 – 10 palaa