Nopea ja maistuva Pho-keitto

1199

750 ml

Epicuro Z Zinfandel

Italia >IGP Puglia

-%

1199

750 ml

Epicuro Z Zinfandel

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

LIEMI:
1 l lihalientä
3 kpl tähtianista
4 kpl neilikkaa
1 kpl kanelitanko
5 cm pala sitruunaruohoa
4 cm pala tuoretta inkivääriä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokokidesokeria
1 pss lasinuudeleita

 

MUUT KEITTOAINEKSET:
2 kpl kevätsipulia
1 kourallinen mungpavun ituja
200 g Atria vuolu porsaan fileestä
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
1 kpl lime
sriracha-chilikastiketta maun mukaan

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pho-keitto on Vietnamin kansallisruoka, jossa keitetty mausteinen liemi kaadetaan kulhoon nuudelien, lihan ja korianterin päälle.

 

1. Kuumenna isossa kattilaan lihaliemi ja mausteet.

 

2. Samaan aikaan murskaa veitsen lattealla puolella sitruunaruoho ja leikkaa tai raasta inkivääri pieniin paloihin. Lisää tuoreet aineet sekä kalakastike ja ruokosokeri kattilaan. Keitä vähintään 20 minuuttia. (Vinkki: Jos sinulla on aikaa, niin voit jättää liemen maustumaan jopa yön yli!)

 

3. Lisää lasinuudelit ja käännä liesi pois päältä. Anna maustua vielä 5 minuuttia.

 

4. Suikaloi kevätsipuleiden vihreät osat ja jaa ne tasan annoskulhoihin. Annostele päälle myös mungpavun idut, porsaan leikkeleet ja kourallinen tuoreita yrttejä.

 

5. Siivilöi liemi keittoainesten päälle tarjoilukulhoon ja tarjoile heti.

 

Voit halutessasi annostella kulhoihin vielä limemehua ja sriracha-chilikastiketta tai vaihtoehtoisesti tarjoilla niitä pienistä tarjoiluastioista erikseen.

 

Valmistusaika: 30 min.
Annosmäärä: 2-3 annosta