Näyttävä lohileivos

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

4 isoa filotaikina-arkkia + kananmunaa voiteluun

RIISI-SIENITÄYTE:

1 keltasipuli + valkosipulinkynsi

5 herkkusientä

öljyä + voita paistamiseen

2 dl pikariisiä

1 dl valkoviiniä

MUUT TÄYTTEET:

2 kypsää kananmunaa

400 g kylmäsavulohta

ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Filotaikinasta on moneksi, Rosan ohjeella valmistuvat ihanat lohileivokset. Leivokset sisältävät herkkusientä, riisiä ja hiukan valkoviiniä. Ne sopivat erinomaisesti alkuruuaksi, kahvipöytään tai illanistujaisiin vihersalaatin kera. 

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistusta tai jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Valmista riisi-sienitäyte:
Hienonna kuoritut sipulit ja sienet. Kuullota niitä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Lisää pannulle pikariisi ja jatka paahtamista vielä hetki sekoitellen. Kun riisi muuttuu läpikuultavaksi, säikäytä pannu valkoviinillä. Mittaa pannulle 3 ½ dl kiehuvaa vettä ja kypsennä seosta sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää.

Nosta filotaikina-arkit uunipellille leivinpaperin päälle, kaikki neljä arkkia päällekkäin. Täytä leivos annostelemalla taikina-arkkien keskelle ensiksi riisisekoitus, sitten kananmunaviipaleet ja lopuksi kylmäsavulohta. Mausta täytteet suolalla ja pippurilla. Nosta taikinan reunat ylös ja kierrä niitä toisiaan vasten niin, että täytteet jäävät taikinaruusukkeen sisälle. Voitele taikina kauttaaltaan kananmunalla. Jos ruusukkeen muotoileminen tuntuu haastavalta eikä taikina asetu, käytä apunasi hammastikkuja ja vettä.

Kypsennä lohileivosta uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes filotaikina on kauniin kullanruskeaa ja rapeaa. Nosta näyttävä leivos varovaisesti pelliltä suoraan tarjoiluastiaan ja tarjoile sellaisenaan.