Naan-leipä

849

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

849

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 dl maitoa
2 rkl turkkilaista jugurttia
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1 kananmuna

Voiteluun:
30 g sulatettua voita

Koristele tuoreella korianterilla

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Naan-leipä maistuu mausteisen ruuan seurana!

Lämmitä maidon ja jogurtin seos kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan murennettu tuorehiiva, suola ja kananmuna.
Alusta joukkoon jauhot ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää. Jätä kulho peitettynä huoneenlämpöön noin 1 tunniksi, tai kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa vielä parin minuutin ajan. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli taikinasta noin 25 cm:n pituisia pisaranmuotoisia taikinapaloja. Nosta pellille.
Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 4–5 minuuttia, tai kunnes leivät ovat kypsiä ja saaneet pintaansa kaunista paistoväriä. Käännä leivät kerran paistamisen aikana.
Voitele heti kuumana sulatetulla voilla.