Ainekset
2 dl vettä / maitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
VOITELUUN
30 g sulatettua voita
2 valkosipulinkynttä
VALMISTUSOHJE
Naanleipä maistuu etenkin mausteisen ruoan seurana!
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan suolaa ja hunajaa. Voit käyttää myös veden sijaan maitoa.
2. Yhdistä puolet jauhoista ja kuivahiiva. Lisää ne veteen. Vaivaa taikinaa käsin ja lisäile pikkuhiljaa loput jauhot. Jätä kulho peitettynä huoneenlämpöön noin 1 tunniksi kohoamaan.
2. Kun taikina on kohonnut, lisää öljyä ja kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa hieman. Revi taikinasta sopivan kokoisia paloja ja taputtele niistä lättänöitä paloja ja asettele pellille. Voit myös käyttää kaulinta apuna. Leivistä kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita. Voit ripotella myös päälle seesamin siemeniä halutessasi.
3. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 5 minuuttia, tai kunnes leivät ovat kypsiä ja saaneet pintaansa kaunista paistoväriä.
4. Sulata voi ja raasta sekaan valkosipulia. Voit myös pilkkoa sekaan yrttejä oman maun mukaan. Voitele kuumat naanleivät heti valkosipulivoilla.
Annosmäärä: Noin 10 leipää
Valmistusaika: 20 min + 1 h kohotus