Mustikka-laventelijuustokakku

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

POHJA:
150 g kaurakeksejä
75 g voita
 
TÄYTE:
4 rkl maitoa
1 tl kuivattua laventelia
5 liivatelehteä
4 dl turkkilaista jogurttia
200 g tuorejuustoa
2 dl mustikkasosetta
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kiehauta maito ja lisää laventelit. Anna seoksen hautua kannen alla noin 30 minuuttia ja siivilöi. Valmistele sillä aikaa kaikki muut kakun elementit.
 
Valmistele pohja:
Vuoraa irtopohjavuoka valmiiksi leivinpaperilla ja sulje. Revi ylimääräinen paperi pohjan ympäriltä ja siirrä vuoka odottamaan. Rouhi keksit monitoimikoneessa tai käsin ja kaada joukkoon sula voi. Sekoita taikinaksi ja painele keksimuru tasaisesti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin.
 
Valmistele täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään sähkövatkaimella jogurtti, tuorejuusto ja mustikkasose. Kun seos on tasaista, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Lämmitä siivilöity laventelimaito ja sulata puristetut liivatelehdet sen joukkoon. Älä keitä seosta. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä täyte irtopohjavuokaan tasaisesti ja anna kakun hyytyä yön yli jääkaappiin.
 
Koristele hyytynyt juustokakku tuoreilla mustikoilla ennen tarjoilua.
 
Valmistusaika: 30 min + yön yli hyydytys
Annosmäärä: 8-10
Erikoistyövälineet: monitoimikone