Misomarinoidut merilohipihvit

1949

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

1949

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

Ainekset

1/4 dl sakea

1 rkl riisiviinietikkaa

2 tl misotahnaa

2 rkl sokeria

600 g merilohifilee

öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Näiden merilohipihvien japanilaisen vivahteen antaa misotahnaSe on tehty soijapavuista ja monelle tuttu maku misokeitosta. Miso antaa lohelle ihanan pehmeyden ja lisukkeena sopii hyvin versosalaatti, tuore parsa tai grillattu kaali. 

 

1. Kiehauta sake ja riisiviinietikka kattilassa. Lisää joukkoon misotahna ja sokeri. Kun sokeri on liueta nesteen joukkoon, nosta kattila liedeltä ja anna nesteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarkista, ettei loheen ole jäänyt ruotoja.

 

2. Kuivaa fileen pinta paperilla ja leikkaa 4-5 osaan. Siirrä lohipihvit kannelliseen astiaan, peitä marinadilla ja jätä jääkaappiin marinoitumaan noin 2 vuorokaudeksi.

 

3. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Pyyhi lohipihveistä suurimmat marinadit pois ja asettele ne uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä paloja uunin ylätasolla niin lähellä grillivastusta, kuin mahdollista.

 

4. Paahda pihvejä lähellä vastusta noin 5-7 minuuttia, kunnes lohen pinta kevyesti kärähtää. Lohen tulisi jäädä sisältä hieman roseeksi.

 

Tarjoile misomarinoidut merilohipihvit lämpiminä suoraan uunista ja nauti ne esimerkiksi mehevän tankoparsan, raikkaan versosalaatin ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min + noin 2 päivää marinoitumiseen
Annosmäärä: 4-5