Mehevä moussaka

Ainekset

400 g lampaan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tlk valkosipuli-tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl sambal oelek chilitahnaa
1/4 tl mustapippuria
1-2 munakoisoa
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
100 g tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia
2 tomaattia
250 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Moussakka on kreikkalainen kansallisruoka!

 

1. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Hienonna sipuli, lisää joukkoon ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhdo tölkit vedellä ja kaada kastikkeeseen. Mausta suolalla, timjamilla, chilitahnalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

 

2. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä ja paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli.

 

3. Huuhdo ja paloittele tuoreet pinaatinlehdet. Käytä pakastepinaatti kohmeisena.

 

4. Kokoa moussaka lasagnevuokaan levittämällä pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle puolet munakoisoviipaleista ja pinaatista. Ripottele päälle juustoraastetta. Tee toinen kerros samoin, jauhelihakastike, munakoiso viipaleet, pinaatti ja juustoraaste. Peitä vuoka lopuksi vielä jauhelihakastikkeella, tomaattiviipaleilla ja lopulla juustolla.

 

6. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

 

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4 annosta