Ainekset
250 g broilerifileetä
1 sitruunan mehu
1 avokado
10 mansikkaa
rucolaa
1 avomaankurkku
1 paketti fetaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa ja minttua
kourallinen saksanpähkinöitä
VALMISTUSOHJE
Voi vitsit mikä raikas kesäruoka! Tässä reseptissä kanasalaatti saa makeutta mansikoista. Rosan viiniasiantuntija Ville suosittelee kokeilemaan tätä reseptiä etenkin kesällä, kun on suomalaisia mansikoita tarjolla ja annoksen pystyy nauttimaan ulkona raikkaassa ilmassa.
1. Paista kanafileet kypsäksi. Leikkaa jäähtyneet kanafileet viipaleiksi. Mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla.
2. Leikkaa mansikoista kannat irti ja viipaloi ne. Halkaise avokado pituussuunnassa, poista kuori ja kivi. Leikkaa avokado kuutioiksi. Rouhi pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi.
3. Huuhtele rucolat hyvin, kuutioi kurkku. Kokoa salaatti suoraan lautasille laittamalla pohjalle rucolaa ja kuutioitua kurkkua. Murenna päälle fetaa, asettele mansikoita ja lämpimät broilerit. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Koristele annokset ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä ja nauti sellaisenaan.
Valmistusaika: 30 min.
Annosmäärä: 4