Mansikka ranskankerma triffle

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

1 sitruunan mehu
2/3 sitruunan kuoresta
2 rkl fariinisokeria
1 l kotimaisia mansikoita
1 purkki creme fraichea
1 dl kuohukermaa
1/3 osa sitruunan kuoresta
2 rkl kidesokeria + vaniljasokeria
1/2 pakettia kaurakeksejä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu laakeaan kattilaan. Poista kanta mansikoita ja leikkaa ne lohkoiksi

 

2. Lisää pannulle fariinisokeri ja kuumenna. Kun seos paksuuntuu, lisää lohkotut mansikat ja sekoita kevyesti. Nosta levy pois liedeltä ja pyöräytä, jotta fariinisokeri hieman tarttuu mansikoihin kiinni.

 

3. Vaahdota erikseen creme fraiche ja kuohukerma kovaksi vaahdoksi eri astioissa. Yhdistä vaahdot lopuksi käännellen yhdeksi ja mausta lopulla sitruunan kuorella, sokerilla ja vaniljasokerilla.

 

4. Täytä annosmaljat tai tarjoiluvati vuorotellen mansikkasiirapilla, kermavaahdolla ja murustetuilla kaurakekseillä. Koristele tuoreilla mansikoilla ja siirapilla.

 

Valmistusaika: 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta