Ainekset
VADELMA & MANTELI -TÄYTE
100 g kotimaisia vadelmia
1 rkl hillosokeria
2 rkl mantelilastuja
50 g tuorejuustoa
OMENA & KINUSKI -TÄYTE
2 omenaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
suolaa
VALMISTUSOHJE
Valmista makeat bagelit vaikkapa viikonlopun brunssipöytään!
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja paahda halkaistut bagelit. Täytä valitsemallasi täytteellä. Täytteiden kanssa voi käyttää mielikuvitusta, käytä esimerkiksi nutellaa, kondensoitua maitoa, marjoja tai mitä tahansa! Katso alta 2 esimerkkiä:
Vadelma & manteli -täyte:
1. Mittaa vadelma ja hillosokeri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Anna vadelmien mehustua kymmenisen minuuttia.
2. Paahda sillä aikaa mantelilastuja uunissa kunnes ovat kullanruskeita.
3. Sivele tuorejuusto bagelien leikkuupinnoille, lusikoi päälle mehustuneet vadelmat ja viimeistele paahdetuilla manteleilla ja muutamalla tuoreella vadelmalla.
Omena & kinuski -täyte:
1. Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
2. Laita laakeaan kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, anna hiljalleen keittyä kinuskiksi ja mausta suolalla.
3. Levitä kinuskia bagelien leikkuupinnoille ja paina omenasiivut niihin kiinni.