Macarons

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

100 g mantelijauhetta

3 dl tomusokeria

2 kananmunanvalkuaista

1 rkl erikoishienoa sokeria

jauhemaista elintarvikevärejä

 

SUKLAATÄYTE

100 g taloussuklaata

1/2 dl kuohukermaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin!

 

1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään.

 

2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.

 

3. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löystyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa!

 

4. Värjää taikina tässä vaiheessa jauhemaisella elintarvikevärillä.

 

5. Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin parin sentin noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

 

6. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat varovasti lastalla!

 

7. Täytteen teko: Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen!

 

Annosmäärä: noin 24 Macarons-leivonnaista