Ainekset
100 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
2 kananmunanvalkuaista
1 rkl erikoishienoa sokeria
jauhemaista elintarvikevärejä
SUKLAATÄYTE
100 g taloussuklaata
1/2 dl kuohukermaa
VALMISTUSOHJE
Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin!
1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
3. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löystyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa!
4. Värjää taikina tässä vaiheessa jauhemaisella elintarvikevärillä.
5. Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin parin sentin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
6. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat varovasti lastalla!
7. Täytteen teko: Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen!
Annosmäärä: noin 24 Macarons-leivonnaista