Ainekset
200 g musteella värjättyä kuivapastaa
1 rkl suolaa ja oliiviöljyä
Lohipohja
1 iso keltasipuli + 2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
300 g merilohikuutioita
1 rkl hummerifondia
ripaus suolaa ja pippuria
Koristeeksi
2 rkl siianmätiä
herneenversoja
VALMISTUSOHJE
Pastaa syödään usein ja se on hyvää. Reseptejä on tuhansia mutta oletko tehnyt suussa sulavaa lohta mustan mustekalan musteella värjätyn pastan kera? Jos et niin kokeile tällä ohjeella. Mausteina hummerifondia ja valkoviiniä. Annos on todella herkullinen ja erittäin näyttävä.
1. Kiehauta pastaa varten valmiiksi kattilallinen kuumaa vettä. Mausta vesi suolalla ja oliiviöljyllä.
2. Valmistele lohipohja: Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Säikäytä pehmenneet sipulikuutiot valkoviinillä ja hämmennä seosta ilman kantta niin kauan, kunnes pannulta on haihtunut kaikki alkoholi. Lisää pannulle lohikuutiot ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää joukkoon hummerifondi, suola ja pippuri. Tarkista lohikuutioiden kypsyys lusikalla ja nosta kastike liedeltä, kun lohi on melkein kypsää.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan al denteksi suolavedessä. Valuta pasta ja sekoita se lohipohjan joukkoon. Anna seoksen tekeytyä hetki ja tarkista sen maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Annostele pasta suoraan ruokalautasille ja viimeistele annokset siianmädillä ja herneenversoilla.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 2-3