Lohilasagne

2398

2,0 l

LAB Best In Show Red Hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

2398

2,0 l

LAB Best In Show Red Hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
500 g yrttitomaattimurskaa
150 g pakastepinaattia
suolaa, mustapippuria
500 g kypsää lohta esim. lämminsavu- tai paistettua uunilohta

 

Juustokastike
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150 g juustoraastetta
suolaa
ripaus muskottipähkinää
12 lasagnelevyä

 

Pinnalle
juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokeile tehdä lasagne vaihteeksi lohesta. Helppoa ja herkullista!

 

1.  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet  ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää pannulle tomaattimurska, pakastepinaatti ja mausteet. Hauduta vielä kannen alla 10 minuuttia.

 

2.  Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista! Lisää maito hyvin sekoittaen joukkoon. Anna kiehua sekoitellen viisi minuuttia. Lisää 2/3 juustoraasteesta ja ripaus suolaa sekä muskottipähkinää.

 

3. Lusikoi vuoan pohjalle 1/3 tomaattikastikkeesta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Lusikoi lisää tomaattikastiketta ja ripottele päälle puolet pienitystä lohesta sekä 1/3 valkokastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Lusikoi loput tomaattikastikkeesta, lohesta sekä puolet  jäljellä olevasta valkokastikkeesta. Levitä loput lasagnelevyt.
Kaada loput valkokastikkeesta levyjen pinnalle ja ripottele juustoraastetta.

 

4. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna lasagnen vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoamista.

 

Annosmäärä: 6
Valmistusaika: 1 ½t