Lohilaatikko

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

Ainekset

500 g lohifileetä
800 g perunoita (kiinteä lajike, esim. Siikli)
2 sipulia
1/2 tl suolaa
1 puntti tilliä

 

Kermainen munamaito:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja leikkaa sipulit suikaleiksi. Kuullota sipulia voissa keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes sipuli muuttuu ensin läpikuultavaksi, sitten kullanruskeaksi ja pehmenee.

 

2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon kylmään veteen odottamaan, että ne eivät tummu!

 

3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

 

4. Viipaloi lohi sentin paksuisiksi isohkoiksi viipaleiksi, poista ruodot tarvittaessa.

 

5. Sekoita kermaisen munamaidon ainekset keskenään kulhossa kierrevatkaimella.

 

6. Valuta ja huuhtele perunaviipaleet lävikössä kylmällä vedellä, näin saat niistä pois ylimääräisen tärkkelyksen.

 

7. Voitele 2,5-3 litran vetoinen uunivuoka. Lado puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele niille suolaa. Levitä kalojen päälle sipuli ja reilu kerros silputtua tilliä. Kaada myös puolet kermaisesta munamaidosta vuokaan. Lado loput perunaviipaleet vuokaan ja kaada loppu kermainen munamaito päälle.

 

8. Kypsennä lohilaatikkoa uunissa noin 60-90 minuuttia.

 

Tarjoa rapeaa ruisleipää ja vihersalaattia laatikon seurana!