Lohilaatikko

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

600 g lohifileetä
800 g perunoita (kiinteä lajike, esim. Siikli)
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 punttia tilliä

 

Kermainen munamaito:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lohilaatikko ei vaadi sen ihmeempää hifistelyä, sillä tässä panostetaan yksinkertaisiin ainesosiin! Tämä on hyvää arkiruokaa ja laatikosta riittää useammalle päivälle tai isommallekin porukalle.

 

1. Laita uuni lämpenemään 175C asteeseen.

 

2. Kuori ja leikkaa sipulit suikaleiksi. Kuullota pannulla sipuleita voissa miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.

 

3. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon kylmään veteen likoamaan, näin ne eivät tummu odottaessa.

 

4. Poista kalasta mahdollinen nahka, ja leikkaa lohi noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi, poista ruodot tarvittaessa.

 

5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.

 

6. Huuhtele perunaviipaleet kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu pois.

 

7. Voitele 2,5-3 litran vetoinen uunivuoka. Lado ensin puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lohiviipaleet ja suolaa. Lado seuraava kerros sipulista ja silputusta tillistä. Kaada puolet kermaisesta munamaidosta vuokaan. Lado loput perunaviipaleet vuokaan ja kaada vielä loput kermaisesta munamaidosta päälle.

 

8. Kypsennä lohilaatikkoa uunissa noin 60-90 minuuttia.

 

Tarjoa rapeaa ruisleipää ja vihersalaattia laatikon seurana!

 

Valmistusaika: 2 h

Annosmäärä: 6-8