Lohi-pinaattipiirakka

929

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali >DOC Vinho Verde

929

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali >DOC Vinho Verde

Ainekset

1 suolainen piirakkapohja 300 g lämminsavulohta 1 kokonainen purjo 150 g pinaattia 150 g creme fraichea 150 g ricottaa 300 g juustoraastetta 4 kananmunaa 1 ½ rkl suolaa tuoretta tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

Painele sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti reunoja myöten.
Töki pohjaan kevyesti reikiä haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla. Nosta jäähtymään.
Murenna kypsälle pohjalle lämminsavulohi.
Hienonna purjo ja kuullota kevyesti pinaatin kanssa kuumalla pannulla öljyssä.
Mittaa joukkoon loput piirakan ainekset ja sekoita huolellisesti.
Säästä kuitenkin osa juustoraasteesta piirakan koristeluun.
Kaada piirakan täyte esipaistetulle pohjalle lohen päälle ja kuorruta vielä juustoraasteella.

Paista lohi-pinaattipiirakkaa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt ja pohja kypsää.
Anna suolaisen piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6 palaa