Lohi-kasvisvuokapiirakka

998

750 ml

Setencostas Fresh & Fruity

Portugali > IG Lisboa

-%

998

750 ml

Setencostas Fresh & Fruity

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

PIIRAKKAPOHJA:
3 dl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

ripaus suolaa

150 g voita

½ dl kylmää vettä

 

LOHI-KASVISTÄYTE:
1 punasipuli

1 porkkana

½ parsakaali

½ suippopaprika

300 g lohikuutioita tai savulohta

½ nippua tuoretta persiljaa

2 dl kuohukermaa + saman verran vettä

80 g mozzarellaraastetta

2 kananmunaa

ripaus suolaa ja pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tällä reseptillä valmistat maukkaan ja herkullisen piirakan, jossa on reilusti lohta ja ihania kasviksia. Ohjeeseen voi itse valita haluaako käyttää tuoretta vaiko savulohta, molemmat sopivat yhtä hyvin. Piirakan seuraksi sopii esim. omenainen punajuurisalaatti.

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele leipävuoka valmiiksi.

 

2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi joukkoon sulatettu voi ja vesi. Älä ylityöstä taikinaa, vaan sekoita se nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan tasaiseksi pohjaksi ja siirrä piirakka vuokineen päivineen jääkaappiin lepäämään vähintään 15 minuutiksi.

 

3. Valmistele sillä aikaa lohi-kasvistäyte. Kuutioi ja hienonna kasvikset suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Kumoa kasvistäyte hyvin levänneen piirakkapohjan päälle. Levitä täytteen päälle vielä lohikuutiot tai murennettu savulohi ja hienonnettu persilja.

 

4. Sekoita keskenään kuohukerma, vesi, mozzarellaraaste, kananmunat ja mausteet. Vatkaa seos pallovatkaimella tai haarukalla niin, että kananmunien rakenne hajoaa, mutta massaan ei sekoitu ilmaa. Kaada syntynyt munamaito piirakkavuokaan ja tasoita tarvittaessa.

 

5. Paista lohi-kasvispiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes piirakkapohja on kokonaan kypsää ja muna-maito selvästi hyytynyt. Nosta piirakka jäähtymään.

 

Tarjoile herkullinen lohi-kasvispiirakka joko sellaisenaan tai vaikkapa omenaisen punajuurisalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 90 min
Annosmäärä: 4-5
Erikoistyövälineet: leipä- tai piirakkavuoka