Lehtikaalisalaatti siemenillä

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

3 dl kvinoaa
suolaa ja pippuria
2 rkl pellavansiemenöljyä

 

Salaattipohja
1 pussi lehtikaalia
rypsiöljyä paistamiseen
1 ruukku jääsalaattia
1 porkkana

 

Koristeluun
1 dl mantelilastuja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl karpaloita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lehtikaalisalaatti on maukas ja terveellinen salaatti. Loistava valinta herkkupöytiin, sillä lehtikaali on raikas ja säilyttää hyvin tekstuurinsa.

 

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon pellavansiemenöljy.

 

2. Aloita lehtikaalisalaatin valmistelu pesemällä lehtikaali ja kuivaamalla huolellisesti. Poista kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kuumenna rasva paistokasarissa ja paista lehtikaalit kahdessa erässä sekoitellen. Aseta paperille kuivumaan.

 

3. Pese salaatti ja kuivaa salaattilingossa.

 

4. Vuole porkkanasta lastuja kuorimaveitsellä ja varaa lähellesi kuivat aineet koristeluun.

 

5. Kokoa annos joko salaattikulhoon tai suoraan lautasille. Laita pohjalle salaatti, tämän päälle porkkanat, maustettu kvinoa ja lehtikaali. Ripottele pinnalle mantelit, siemenet ja karpalot.

 

 

Valmistusaika: 25 min

Annosmäärä: 4