Laskiaispullat

1298

750 ml

Pizzolato Ice Prosecco Organic Demi Sec

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Ice Prosecco Organic Demi Sec

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50-75 g voita tai margariinia

 

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
mantelimassaa tai/ja mansikkahilloa

 

Voiteluun: munaa

 

Pinnalle:
tomusokeria
mantelilastuja

 

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kansan kahtia jakava, ikuinen kiistan aihe – kuuluuko laskiaispullaan hilloa vai mantelimassaa? Juuri sinä olet oikeassa, täytä siis pullat sillä ainoalla oikealla täytteellä!

 

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää neste ja anna hiivan liueta. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.

 

2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan.

 

Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.

 

3. Leivo kohotettu taikina suurehkoiksi pulliksi ja anna niiden kohota hyvin.

 

4. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele pelkällä keltuaisella. Ripottele pinnalle raesokeria. Jos ripottelet valmiiden pullien pinnalle tomusokeria, raesokeria ei tarvitse välttämättä käyttää. Paista pullia 225°C:ssa 12-15 minuuttia.

 

5. Leikkaa jäähtyneiden pullien yläosat kanneksi ja täytä pullat haluamallasi täytteellä. Nosta pullan kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

 

Valmistusaika: 1 h 45 min

Annosmäärä: noin 10 pullaa