Lasimestarin silli

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

2-3 kokonaista silliä

 

Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl etikkaa
1 dl sokeria
10 valkopippuria
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
5 neilikkaa

 

Lasipurkkiin:
1-2 punasipulia
1 porkkana

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen lasimestarin silli valmistetaan kokonaisista silleistä.

 

1. Poista silleistä sisälmykset ja liota yön yli runsaassa vedessä. Jos käytät kevytsuolattua silliä, sille riittää pelkkä huuhtominen.

 

2. Kiehauta liemen ainekset ja anna jäähtyä. Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista nahka ja leikkaa sillit noin 2 cm:n levyisiksi paloiksi.

 

3. Lado sillipalat lasipurkkeihin kerroksittain viipaloidun sipulin ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle ja laita jääkaappiin maustumaan.

 

Silli on valmista tarjottavaksi 2-3 vuorokauden kuluttua, mutta säilyy kylmässä pari viikkoa.

 

Valmistusaika: 45 min (+ liotus ja maustuminen)

Annosmäärä: 4-6 annosta