Lanttu-sinihomejuustopiirakka

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 suolainen piirakkapohja
1 kypsä lanttu
2 rkl hunajaa
1 sipuli
3 lehtikaalin oksaa
150 g creme fraichea
150 g sinihomejuustoa
300 g juustoraastetta
4 kananmunaa
1 ½ rkl suolaa
tuoretta persiljaa
mustapippurirouhetta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

 

2. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti reunoja myöten. Painele pohjaan kevyesti reikiä haarukalla. Kuutioi kypsä lanttu suoraan piirakkavuokaan ja pursota päälle hunaja. Esipaista pohjaa lantun kanssa uunissa noin 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

 

3. Hienonna sipulit ja saksi lehtikaali karkeasti suikaleiksi. Paahda sipuleita lehtikaalin kanssa kuumalla pannulla öljyssä ja nosta pannu pois liedeltä, kun sipuli on pehmennyt. Yhdistä joukkoon loput piirakan ainekset ja sekoita huolellisesti. Säästä kuitenkin osa juustoraasteesta piirakan koristeluun. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja kuorruta juustoraasteella.

 

4. Paista lanttu-sinihomejuustopiirakkaa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt ja pohja kypsää. Anna suolaisen piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6 palaa

Noin 2,50€ per annos