Lämmittävä madekeitto

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

LIEMI:

1 kpl made (nyljettynä ja kidukset poistettuna)

1,3 L vettä

2 kpl sipulia

1 kpl laakerinlehti

4 kpl kokonaista valkopippuria ja maustepippuria

 

KEITTOAINEKSET:

50 g voita

2 kpl sipulia

5 kpl perunaa

10 cm pala purjon vihreää osaa

1 L valmistamaasi madelientä

3 tl suolaa

mateen kypsät lihat kuutioina

 

Suuruste:

2 dl kermaa + 1 kananmunan keltuainen + 1 dl sitruunanmehua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Irrota kalasta pää sekä pyrstö ja huuhtele ne. Pätki made noin viiden sentin mittaisiin paloihin ja laita palat, pää ja pyrstö kattilaan. Lisää kattilaan kylmää vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät. Liha on tässä kohtaa kiinni vielä ruodoissa, ja lihan fileointi on ruotojen kanssa haastavaa.

 

2. Keitä kalapaloja noin 5 minuuttia niin, että liha pehmenee. Poista ruodoista liha kahta lusikkaa käyttäen ja siirrä ne syrjään odottamaan.

 

3. Kuori ja lohko sipulit ja lisää sekaan myös sipulinlohkot ja liemen mausteet. Lisää ainekset kalankeitto kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia ja siivilöi liemi.

 

4. Valmistele keittoainekset. Kuori ja pilko sipulit, pestyt peruna ja purjo samalla, kun kalaliemi kiehuu.

 

5. Kuullota toisessa kattilassa voissa sipuli- ja perunakuutioita kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää suola, purjosilppu ja litra madelientä. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

6. Lisää kuutioidut mateen lihat, jotka irrotit aikaisemmin lusikalla. Sekoita suuruksen ainekset keskenään ja lisää keittoon.

 

Nosta kattila liedeltä ja viimeistele tillisilpulla. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6 annosta