Ladatut perunat

1298

1198

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

1298

1198

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-8%

Ainekset

500 g perunaa

1 dl maitoa

150g cheddarjuustoraastetta

sriracha-chilikastiketta

1 pkt pekonia

chiliä tai jalapenoa

ruohosipulia koristeluun

valkosipulikastiketta

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ohhoh! Ladatut perunat ovat tuhti herkku, joka on saanut inspiraationsa överistä ”loaded fries” annoksesta, johon olet saattanut törmätä hampurilaisravintoloissa. Tässä reseptissä perunoiden päälle lisätään itse tehtyä cheddarjuustokastiketta, chiliä sekä pekonimurua.

 

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko perunat lohkoiksi ja ripottele öljyä, suolaa sekä pippuria päälle. Paista uunissa n. 30 min kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Voit myös paistaa perunat halutessasi airfryerissä.

 

2. Tässä välissä valmista cheddarjuustokastike. Laita liesi keskilämmölle, kattilaan maitoa sekä juustoraastetta ja sekoittele. Ole tarkkana, ettei kastike pala pohjaan. Lisää joukkoon myös sriracha-chilikastiketta oman maun mukaan. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää maitoa.

 

3. Paista pekoni. Leikkaa pekonista pientä murua.

 

4. Asettele valmiit perunalohkot lautaselle tai haluamaasi tarjoiluastiaan.

 

5. Perunoiden päälle kaada juustokastiketta, ripottele pekonimurua sekä chiliä ja ruohosipulia. Laita vielä päällimmäiseksi valkosipulikastiketta ja nauti!

 

Annosmäärä: 2-4

Valmistusaika: 45 min

Spread the love