Ainekset
1 kg porkkanoita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 1/2 tl currya
1 tl kurkumaa
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 1/2 l kasvislientä
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl kookoskermaa
1 rkl sitruunamehua
seesaminsiemeniä ja rouhittua pähkinää
VALMISTUSOHJE
1. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori sipulit ja hienonna.
2. Kuullota porkkanoita ja sipuleita öljytyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää curry, kurkuma ja inkivääri, kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi. Keitä kypsäksi noin 25 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää kerma ja sitruunamehu. Tarkista maku. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
4. Kaada laseihin ja koristele keiton pinta seesaminsiemenillä ja rouhitulla pähkinällä.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 8-10