Ainekset
Pohja
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte
5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl neilikkaa
ripaus suolaa
Koristeluun
Kermavaahtoa
VALMISTUSOHJE
1. Nypi pohja-ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Painele taikina piirakkavuokaan ja anna taas jähmettyä kylmässä hetken, jonka jälkeen siirrä pohja uuniin ja kypsennä kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.
4. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita täyteainekset.
5. Laske uunin lämpötila 225-asteiseksi ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia.
Tarjoa kurpitsapiirakka kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 6