Kurpitsapiirakka

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

POHJA
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita
1 rkl kylmää vettä

 

TÄYTE
5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl neilikkaa
ripaus suolaa

 

KORISTELUUN
kermavaahtoa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kurpitsapiirakka sopii syksyyn! 

 

1. Nypi pohja-ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

 

3. Painele taikina piirakkavuokaan ja anna taas jähmettyä kylmässä hetken, jonka jälkeen siirrä pohja uuniin ja kypsennä kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.

 

4. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita täyteainekset.

 

5. Laske uunin lämpötila 225-asteiseksi ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia.

 

 

Tarjoa kurpitsapiirakka kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

 

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 6