Kuohuviinillä kostutettu nakukakku

1269

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1269

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

KAKKUPOHJA

3 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

50 g voisulaa

1 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

1 dl maito

 

KOSTUTUS

Makea kuohuviini, esimerkiksi Pizzolato Organic Moscato Dolce

 

TÄYTE

2 tlk vispikermaa

2 rs vaniljatuorejuustoa

2 dl omenasosetta

 

KORISTEET

oman maun mukaan, esim. syötävät kukat ja tuoreet marjat.

 

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kuohuviinillä kostutettu nakukakku on hauska herkku juhliin! Nakukakku eli naked cake on siis kakku, jossa jätetään kakun sivut paljaaksi ja kakku koristellaan rennolla tyylillä oman maun mukaisesti! Kokeile koristeeksi esimerkiksi syötäviä kukkia!

 

1. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Voit myös halutessasi käyttää kaupan valmista kakkupohjaa!

 

2. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka. Taita kaksi leivinpaperia niin, että ne kiertää vuoan sisäreunoja. Kaada taikina vuokaan.

 

3. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.

 

4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.

 

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon vaniljatuorejuustoa.

 

6. Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta pohja makealla kuohuviinillä. Levitä päälle kerros omenasosetta ja vaniljavaahtoa. Jatka samalla tyylillä kaikki kerrokset. Levitä kakun pinnalle reilu kerros vaniljavaahtoa. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Koristele kakun pinta omalla tyylillä, esimerkiksi syötävillä kukilla!

 

Annosmäärä: 10

Valmistusaika: 1 h 30 min

Noin 0,80€ per annos