Kukkoa viinissä (Coq au vin)

849

750ml

Aresti Estate Selection Cabernet Sauvignon 2019

Chile >Curicó Valley

849

750ml

Aresti Estate Selection Cabernet Sauvignon 2019

Chile >Curicó Valley

Ainekset

6 broilerin koipi-reisipalaa 10 pientä sipulia 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 2 rkl voita 2 rkl öljyä 2 porkkanaa 4-6 valkosipulinkynttä 5 dl punaviiniä 200 g tuoreita herkkusieniä 140 g pekonia 2 dl lihalientä 3 laakerinlehteä 1 tl kuivattua timjamia 3 rkl kuivattua persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka.
Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun.
Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Laita sipulit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä.
Lionneet sipulit on helpompi kuoria. Jätä sipulit odottamaan.

Leikkaa broileripalat kahtia nivelen kohdalta.
Kuivaa lihapalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat parissa erässä.
Siirrä lihat noin kolmen litran vetoiseen pataan. Jätä rasva pannulle.

Ota sipulit vedestä ja kuori ne. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi.
Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja kumoa pataan.
Kaada paistinpannulle viini ja anna sen kiehahtaa. Näin saat maut talteen.
Kaada viini pataan lihojen päälle.
Puhdista herkkusienet, halkaise isoimmat halutessasi.
Leikkaa pekoni noin sentin kuutioiksi.
Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja nosta pataan.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami.
Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa noin tunti.

Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kera!

Valmistusaika: 1t 45 min
Kuusi annosta