Ainekset
1 iso kukkakaali
KUORRUTUS
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
LISÄKSI
4 rkl sriracha-chilikastiketta
2 rkl öljyä
DIPPI
1 tlk kaurapohjaista crème fraîchea
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl omenaviinietikkaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
VALMISTUSOHJE
Tuliset kukkakaaliwingsit ovat maukas ja koukuttava naposteltava.
Tämä on kevyempi herkku, joka sopii myös vegaaneille.
1. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kierrevatkaimella. Anna turvota 5-10 minuuttia.
2. Pyörittele kukkakaalit taikinassa muutamassa erässä. Valuta ylimääräinen taikina nupuista kulhoon. Levitä kukkakaalit pellille leivinpaperin päälle.
3. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita tällä välin dipin ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.
4. Sekoita sriracha ja öljy ja sivele sudilla kauttaaltaan kukkakaaleille. Jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.
5. Tarjoa kukkakaaliwingsit heti dipin kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Noin 2,50€ per annos
Psst… Tämä annos maistuu myös Rosan viiniasiantuntijoille Jensille ja Villelle!