Kreikkalainen salaatti

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 punasipuli
1 punainen paprika
rasia kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1 ruukku lehtisalaattia
200 g fetakuutioita
15 kpl oliiveja

 

Kastike
3/4 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/4 dl valkoviinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kreikkalainen salaatti on klassikko!

 

1. Sekoita kastikeaineet keskenään.

 

2. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua.

 

3. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Pese kurkku, halkaise ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet.

 

4. Huuhdo feta kylmän veden alla, kuivaa talouspaperilla ja kuutioi.

 

5. Kerrostele ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet.

 

Kaada kastike salaatille, ja tarjoa heti rapean patongin kanssa!

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4