Koskenlaskijan kanakeitto

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

Ainekset

1 iso sipuli
2 porkkanaa
1/2 mieto chilipaprika
1 pieni purjo
2 rkl öljyä
250 g maustamatonta broilerisuikaletta tai vuolua
1 tl tomaattipyreetä
1 l kanalientä
2 dl basmatiriisiä
ripaus suolaa
1 paketti koskenlaskijaa
tuoretta persiljaa koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen Koskenlaskijan kanakeitto lämmittää sopivasti kylmänä pakkaspäivänä. Koskenlaskijan kanakeitto on hyvin täyteläinen ja chilin tuoma pieni tulisuus tuo mukavan vivahteen koskenlaskija juuston rinnalle.

 

1. Esivalmistele kasvikset: Kuori ja kuutioi sipuli, purjo ja porkkanat. Poista chilistä siemenet ja silppua. Viillä purjoon pitkittäissuunnassa halkio ja pese hyvin myös sisältä. Suikaloi. Sekoita muut kasvikset keskenään, mutta pidä purjo erillisessä astiassa.

 

2. Paista ison kattilan pohjalla broileri pienessä määrässä öljyä. Kun broileri on saanut väriä, lisää sipulit, purjo, porkkanat, chili ja tomaattipyree. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lisää kanaliemi. Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää riisi. Kypsennä ilman kantta vielä noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa kanalientä jos keitto on liian kiinteää. Mausta suolalla. Kun keitto on muuten valmis sulata vielä joukkoon koskenlaskija.

 

Tarjoile lämpimänä esimerkiksi tumman leivän kanssa ja koristele persiljan lehdillä.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4